Lessen

Puppy les 

Tijdens de puppycursus besteden we veel tijd aan de socialisatie en de samenwerking tussen pup en baas. Jullie moeten tenslotte elkaar nog leren kennen en elkaars taal nog leren spreken. 
De puppycursus start als de hond minimaal 8 weken oud is. De lessen zullen altijd op een hondvriendelijke manier gegeven worden, maar ook het welzijn van de baasjes zal niet uit het oog verloren worden. Kortom een prima start voor een prachtig leven samen.

De puppycursus duurt 8 weken.

Puber les 

De pubercursus is bedoeld  voor honden vanaf ongeveer 16 weken tot 
+/-  anderhalf jaar. Het is daarmee een prima vervolg op de puppylessen.
We leren de honden, via allerlei leuke speelse oefeningen, beheerst gedrag aan. In onze drukke mensen maatschappij, moet een hond zich nu eenmaal netjes kunnen gedragen. Natuurlijk kijken we binnen deze lessen heel gericht naar uw situatie. Wat verwacht u van uw hond? Wat zijn zijn kwaliteiten en wat zijn wat minder prettige eigenschappen. Hoe kunt u het ene stimuleren en het andere juist wat onderdrukken.... 
De pubercursus wordt gegeven in blokken van 8 weken. Hoeveel blokken u wilt volgen, is aan u zelf. Er valt voldoende te leren!


Sociale huishond

De cursus sociale huishond is een cursus waarbij de nadruk ligt op het goed samenwerken tussen hond en baas. We gaan veel kijken naar hondengedrag en hondentaal. Hoe beter u deze taal als baas begrijpt, hoe beter u de hond kunt begeleiden tot een sociale stabiele vriend. Deze cursus richt zich op de volwassen hond. 
Wat tijdens deze lessen bijvoorbeeld aan de orde zou kunnen komen is het hinderlijk tegen mensen op springen, het vervelend reageren op andere honden, het trekken aan de lijn enz.
We gaan samen kijken waar de leer/ verbeterpunten zijn en hoe we deze punten kunnen aanpakken.
Deze cursus gaat ook in blokken van 8 lessen. Hoeveel blokken u nodig heeft, zal per hond/baas verschillen.

Balans & Coördinatie

Deze cursus is een hele mooie manier om de samenwerking tussen hond en baas te verdiepen. We maken tijdens deze cursus gebruik van diverse materialen. We trainen de samenwerking hond/baas, maar ook de balans en de bespiering van de hond. 
Dit is ook een geschikte training voor honden die herstellen van een blessure of voor sporthonden (denk aan bijvoorbeeld behendigheid of de frisbeesport). We trainen dan heel gericht op verbetering van bepaalde spiergroepen.
Honden leren tijdens deze lessen heel goed dat ze 4 poten hebben en hoe ze deze bewust kunnen gebruiken (veel honden zijn zich nauwelijks bewust van hun achterpoten).
Balans en Co√∂rdinatie is een prachtige trainingsvorm, maar vraagt wel inzet van zowel hond als baas. 
Als u het serieus wilt leren zul u niet met een paar lessen klaar zijn.
De voordelen zijn echter groot, de mogelijkheden enorm en de meeste honden vinden het erg leuk.

Speurwerk

Bij de cursus speurwerk leert u in een aantal lessen hoe u bepaalde speuroefeningen kunt doen met uw hond. U kunt uw hond naar een bepaald geurvoorwerp leren zoeken, of bijvoorbeeld een uitgezet spoor leren volgen.
Het gebruik van de neus is voor een hond heel belangrijk. 
De meeste honden zullen dus erg enthousiast worden van deze training. 
De meeste baasjes trouwens ook, want mensen blijven zich verbazen, waartoe een hond eigenlijk in staat is.
Het leuke van speurwerk is dat het overal inzetbaar is. Wilt u speuren tijdens uw wandeling in het bos, perfect! Maar wilt u op een natte dag lekker in huis wat zoekspelletjes doen, dan kan dat ook.  U kunt er een uur voor uittrekken maar ook 5 minuten...
Het is een hele leuke manier om uw hond een activiteit aan te bieden waar hij blij van wordt en dus een goede hond/baas band opleverd.